Werken aan verandering kan lastig zijn. Er zijn wel ideeën waar je met de organisatie naar toe wilt maar de dagelijkse operatie vraagt veel aandacht. En niet iedereen zit op dezelfde lijn, er wordt o.a.  verschillend gedacht over de urgentie om te veranderen. Herkenbaar?

Blooming-org biedt een programma waarmee je het toekomstperspectief van je organisatie verkent. Want vernieuwing kan pas bloeien als er ruimte is voor experimenteren, openheid en diversiteit. Ik bied je, aan de hand van een aantal thema’s, een beproefd programma om met je (management) team de tussentijd -de tijd waar je nu staat en waar je naar toe wilt- te benutten. Door met elkaar even stil te staan en vragen te stellen. Om licht te laten schijnen op de transitie van oud naar nieuw én vooral: hoe ga je dat in jullie organisatie vorm geven?

  • Welke spelregels vraagt de nieuwe tijd?
  • Wat versta je onder toekomstbestendig organiseren?
  • Welke transformatie in leiderschap is nodig?
  • En hoe ga je als leider(s) om met het ‘nog niet alles weten’?

Als jij je een leider van de nieuwe werkelijkheid voelt en de tussentijd wil benutten om jouw organisatie toekomstbestendig te maken, dan zijn de Tussentijd Dialogen wat voor jou.

Het programma bestaat uit 5 dialogen, van elk 2 uur. Door met elkaar anders te kijken, te vragen, te luisteren en te reflecteren biedt dit programma de perfecte gelegenheid om gezamenlijk een toekomstperspectief te formuleren. Als je interesse gewekt is, neem dan contact met me op. Ik vertel je meer over het programma en stuur je met plezier nadere informatie.

 

Geen reacties meer mogelijk.